Naturum Höga Kusten är ett givet besök om om vill utforska och förstå Höga Kustens geologi, natur och kultur det ligger precis intill E4:an som går förbi Skulebergets fot. Där kan man hitta utställningar, illustrationer och modeller som p ett enkelt och pedagogiskt sätt beskriver landhöjningen, hur den upptäcktes och hur den påverkar omgivningarna.

Naturm Höga Kusten invigdes 2007 och är ritat av Mattias Lind och Ulla Antonsson, White arkiteketer. Naturum Höga Kusten är ett spännande samspel med naturen och byggnaden smälter på ett vackert sätt in i omgivningarna. Intriört är anläggningen orginell med udda vinklar och man har verkligen hittat kontraster i färgsättning och formgivning.

Vad är ett Naturum?
Naturum är en idé från Naturvårdsverket som 1973 öppnade de första Naturum anläggningarna i Visby, på Öland och Omberg. Ett naturum skall vara en port in till naturen och locka besökarna att genom olika utställningar, bildspel, filmer, broschyrer, multimedia, böcker och informationstavlor vilja upptäcka mer av den omgivning som finns runt det naturm man besöker. Dessutom finns det kunnig personal som också kan hjälpa till med information och kan svara på frågor.

Läs mer extern_lank